TU SA NÁM PÁČI TU CHCEME ŽIŤ

13.10.2011 Celý región

Bratislava, 29.9.2011 Vďaka podpore aktívnych ľudí z programu TU SA NÁM PÁČI TU CHCEME ŽIŤ bude zveľadených 17 verejných priestranstiev v rôznych kútoch Slovenska.

Grantový program Tu sa nám páči tu chceme žiť realizuje Centrum pre filantropiu, n.o. a spoločnosť Baumit spol. s r.o. už 7 rokov.
Program umožňuje ľuďom, ktorí sa zaujímajú a chcú meniť svet okolo seba, zapojiť sa a získať finančnú pomoc pri zmene svojho okolia. Predpokladom je ochota ľudí pomôcť pri premene verejného priestranstva svojou dobrovoľníckou prácou, materiálnou pomocou, myšlienkami, nápadmi.
Do programu bolo predložených 142 projektov, zameraných na zveľadenie verejných priestranstiev, miest, ktoré využívajú všetci obyvatelia. Na program je každoročne vyčlenená celková suma 16 600 euro, z ktorej je možné podporiť len obmedzený počet projektov. V tomto roku externá hodnotiaca komisia spolu so zástupcami Centra pre filantropiu a spoločnosti Baumit vybrala až 17 projektov.
Podporené boli obce, občianske združenia, ale aj neformálne skupiny aktívnych občanov. V najbližších mesiacoch vďaka nim pribudnú cyklotrasy v regióne Banská Belá, prístupový chodník k Hájskym vodopádom, informačné tabule v lesoparku Chrasť v Žiline či v parku v Mojmírovciach. V Perneku dobudujú detské ihrisko, v Dravciach zrekonštruujú drevenú zvonicu, v Kamennom Moste pribudnú odpadkové koše od miestnych rezbárov.
Kompletný zoznam podporených projektov nájdete na: http://www.tusanampacituchcemezit.sk/
„Tento program je o podpore ľudí, ktorí pomáhajú pri vzniku funkčných verejných priestranstiev v miestach, kde žijú. Našou snahou je podporiť zmysluplné projekty aktívnych ľudí z celého Slovenska. Nie vždy sú potrebné milióny na to, aby sme zlepšili prostredie, v ktorom žijeme a množstvo projektov, ktoré k nám prichádzajú sú toho dôkazom.“ hovorí Milica Danková z Centra pre filantropiu.
 

Vyberte región

mark